mauvais, odpowiedz sobie na pytanie czy masz elektryczne szyby i patrz trochę wyżej na skan z instrukcji. I sprawdź doświadczalnie.
Skąd ta rozbie rozbieżność w cenach przegladu w ASO?
Zwiń
X
-
Skąd ta rozbie rozbieżność w cenach przegladu w ASO?
Dziś wykonałem kilka telefonów w sprawie przeglądu po 15 tys km i co ustaliłem:
przeglądy
- AURO WIMAR MODLIŃSKA 550-608 PLN (ale dokładni he he)
- AUTO WIMAR CENTRUM 600 PLN
- SINCLAN GROCHOWSKA 450 -480PLN
- SINCLAN ZAKRĘT 400-500 PLN (w zależności od filtrów)
- CARSED MIŃSK 525PLN
- ASO PŁOCK 550 PLN
- ASO CIECHANÓW 550 PLN
I tak dwa telefony w Polskę i:
ASO MIELEC 450PLN
ASO ZIELONA GÓRA 450 PLN
Między najdroższym wimarem a najtańszym sinclanem różnica całkiem spora ponad 200 PLN.
SKĄD TAKIE RÓŻNICE??????
-
-
Zamieszczone przez szkodajest wolny rynek przecież...
Zauważ, że im dalej od centrum WWA, tym taniej, przy czym jakość obsługi wcale nie pogarsza się wraz ze wzrostem odległości od Stolycy.Mądry Polak po ©kodzie...
Komentarz
-
-
Zauważ, że im dalej od centrum WWA, tym taniej,
Wimar Modlinska - wylot na Legionowo,
Wimar Centrum - wylot na Pruszków (Michałowice - w sumie nie wiem czemu nazwali jako "CENTRUM"),
Sinclan Zakret - wylot na Lublin,
Najtaniej w Sinclan Grochów - w sumie najbliżej położony centrum (ok 8 km)
majac Forda nie zauwazylem takich wahan... tam cena chyba jest ustalana odgornie przez koncern (np. swojego czasu identyczna cena w Wawie i Lublinie, pozniej przestalem sprawdzac).będzie: O3 1.8TSI DSG
była: O2 2008 1.9 77kW Kombi - Elegance - black magic
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez KlauzeroZamieszczone przez szkodajest wolny rynek przecież...
Zauważ, że im dalej od centrum WWA, tym taniej, przy czym jakość obsługi wcale nie pogarsza się wraz ze wzrostem odległości od Stolycy.
Komentarz
-
-
a to mi sie wydaje jest zalezne od "ajenta"
ze wspomnianym wczesniej Fordem jezdzilem do Wawki (do Lipskiego) i dopiero jak sytuacja losowa zmusila mnie do wizyty w ASO w Lublinie, to docenilem zalety Wawki (po wymianie szyby czolowej w Lublinie otrzymalem uwalony w srodku samochod z twierdzeniem, ze nie maja czasu sprzatac.... niech "chawala Pana", ze szybko zmienili zdanie, bo moja krew siegnela niebezpiecznie temp. wrzenia).
Co serwis to inaczej.. ale tendencja olewcza jest u wiekszosci, rozbestwionych obsluga flot pojazdow (male wymagania, a staly doplyw $)będzie: O3 1.8TSI DSG
była: O2 2008 1.9 77kW Kombi - Elegance - black magic
Komentarz
-
-
no troche ciezko to zauwazycMądry Polak po ©kodzie...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez lorumariano_z, bo to cena z ich materiałami, kup własną oliwę i filtr i zobaczysz ile taniej będzie.
Teraz mam auto na gwarancji, w sumie jestem ciekawy czy ASO podzieli mój entuzjazm, gdy pojawię się na pierwszym przeglądzie z własnym opakowaniem oleju w dłoni, ktoś próbował w ten sposób?Mądry Polak po ©kodzie...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez KlauzeroTeraz mam auto na gwarancji, w sumie jestem ciekawy czy ASO podzieli mój entuzjazm, gdy pojawię się na pierwszym przeglądzie z własnym opakowaniem oleju w dłoni, ktoś próbował w ten sposób?
[ Dodano: Sro 23 Lip, 08 00:12 ]
to norma przeciesaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Nexus6Zamieszczone przez szkodaszczerze mówiąc nie wiem ile kosztują oleje LL poza ASO
MOTUL SPECIFIC 504.00/507.00 5W30 5L LONGLIFE III - 230 zł
CASTROL SLX PROFESSIONAL 504.00/507.00 5W30 5L LONGLIFE III - 190 zł.Mądry Polak po ©kodzie...
Komentarz
-
-
No faktycznie ceny z kosmosu :shock: Ja ostatnio za przeglad w ASO Skoda Danelczyk zapłaciłem 177 zł ( cena robocizny filtra oleju i przeciwpyłowego) Olej miałem swój (Castrol Edge 0W30) i zapłaciłem za niego 230 zł. takze kompletny pierwszy przegląd mojej O2 wyszedła mnie 407 zł (czesci z robocizną)Czarny Elegance
Komentarz
-
Komentarz